Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli on saanut potkut. Asiaa ei voi pitää varsinaisena yllätyksenä. Edmonton on tehnyt Chiarellin alaisuudessa runsaasti huonoja kauppoja.

Yhtenä Chiarellin epäonnistumisena pidettiin kyvyttömyyttä hankkia apua joukkueen ykköstähti Connor McDavidille, joka kantaa valtavaa taakkaa harteillaan. Hyökkäykseen ei kuitenkaan löytynyt ainuttakaan vahvistusta.

Chiarellin seuraaja lähtee todennäköisesti oikomaan edeltäjänsä virheitä. Näin ollen hän varmasti haluaa ensitöikseen hankkia vahvistuksen hyökkäykseen, joka toisi tasaisuutta Oilersin hyökkäykseen.

Edmontonilla ei kuitenkaan ole mitään kummoista tavaraa annettavaksi vaihdossa. Yksi harvoista kanadalaisseuran siirtonappuloista on Jesse Puljujärvi. Edellisessä ottelussa suomalaishyökkääjä sai tilaisuuden pelata ykkösketjussa, eikä pystynyt tekemään tulosta, joten hän tuskin on vastaus Edmontonin ongelmiin.

Näin ollen Puljujärven tulevaisuus Edmontonissa on todennäköisesti entistä epävarmempi. Isoin hyöty hänestä olisi mahdollista saada vaihtomarkkinoilla.

Lue myös: Sebastian Aho saamassa ennätyksellisen sopimuksen? NHL-asiantuntija taustoittaa syitä monsterisopimukselle