Kokenut Niklas Bäckström tilastot ihmetyttävät väkisin Liigassa.

Tapparan huippuvahti jatkoi vakuuttavia otteitaan keskiviikkona, kun konkari torjui Ässät nurin vieraskaukalossa. 5-0-voitto tiesi sitä, että Bäckströmin tilille merkattiin kauden toinen nollapeli ja kuudes voitto.

Tuore voittoilta ja vakuuttavat otteet kaunistelivat 40-vuotiaan konkarin yllättävän kovia tilastoja: Bäckström on torjunut tällä kaudella kahdeksasta pelistään kuusi voittoa maagisella torjuntaprosentilla 93,09. Samalla päästettyjen maalien keskiarvo on komea 1,44 per ottelu.

Tilastot laittavat ihmettelemään, miksi Bäckström ei ole saanut nähtyä enempää vastuuta Tapparassa. Joukkueen ykkösvahti Christian Heljanko on ehtinyt torjua tällä kaudella jo 37 peliä.

Tappara yllätti tammikuussa vahvistamalla maalivahtiosastoa tshekkivahti Miroslav Svobodalla. Moni odotti, että 23-vuotias vahti korvaa Bäckströmin joukkueen kakkosvahtina – tamperelaisseura lähetti nuoren hankintansa kuitenkin Mestikseen hakemaan tuntumaa.

Sen jälkeen Bäckström on jatkanut tasaisia otteitaan. Keskiviikon voitto oli konkarille vuoden toinen. Jos tilastot kääntää toiseen suuntaan, ei Bäckström ole vielä hävinnyt vuoden 2019 puolella peliäkään.

Tapparalla pyyhkii sarjassa myös muuten vahvasti. Tuore Sport-voitto vankisti joukkueen asemaa Liigan kakkospaikalla. Kärpät on karannut jo omille lukemilleen, mutta tamperelaisryhmä taistelee tilasta tiukasti TPS:n kanssa. Nyt eroa on kaksi pistettä Tapparan eduksi.