NHL:ssä vahvaa kautta pelaava Valtteri Filppula on yksi sarjan aliarvostetuimmista suomalaispelaajista.

34-vuotias hyökkääjä on ollut arvosteluista huolimatta tälläkin kaudella kova tekijä. Islandersin luottohyökkääjä on summannut 47 ottelussa 21 (11+10) tehopistettä.

Islandersin päävalmentaja Barry Trotz myöntääkin, ettei hän ole aiemmin vastustajan puolella tajunnut, kuinka merkittävä pelaaja Filppula on.

– Olin usein häntä vastaan pelaavan joukkueen valmentaja, mutta todennäköisesti en koskaan oikein tajunnut kuinka tärkeä pelaaja hän oli joukkueelleen.

– Mutta nyt tajuan sen, kun olen päivittäin seurannut hänen tekemistään. Hän on ollut juuri sellainen pelaaja kuin Lou odotti hänen olevan. Hän on tehnyt paljon menestyksemme eteen ja tekee myös tulevaisuudessa, Trotz kehui NHL.comin/fi:n mukaan.

Filppulaa verrataan Datsjukiin

Kokenut suomalaishyökkääjä on jättänyt hyvän vaikutelman myös entisiin valmentajiinsa. Muun muassa Tampa Bay Lightning -luotsi Jon Cooperin mielestä Filppula on erittäin arvokas pelimies, jota voi käyttää monissa eri tilanteissa.

– Hän on kuin työkalulaatikko, josta voi aina kaivaa erilaisia työkaluja eri tarkoituksiin, Cooper kuvaili Filppulaa.

– Hän sai hyvät opit Detroitissa ja otti mallia Pavel Datsjukista. Kukaan ei tietenkään voi olla toinen Datsjuk, mutta Filppulalla on paljon samoja ominaisuuksia. Erittäin hieno ihminen. Emme olisi edenneet finaaliin asti ilman hänen panostaan.

Lähde: NHL.com/fi