Valtteri Filppulan sopimus New York Islandersiin oli yksi kesän parjatuimmista hankinnoista. Suomalaishyökkääjää pidettiin täytenä turhakkeena. Hän on kuitenkin osoittanut epäilykset turhiksi. Filppula on ollut tärkeä alivoimapelaaja ja tehnyt kaudella tehot 11+10.

NHL.com otti yhteyttä moniin suomalaiskonkarin vanhoihin pelikavereihin ja valmentajiin. Kommenttien perusteella Filppula on ollut aliarvostettu koko uransa ajan.

Filppula oli aikoinaan Detroit Red Wingsissä voittamassa Stanley Cupia. Tuolloin häntä valmensi Mike Babcock. Jatkosopimus jäi tekemättä, ja Filppula siirtyi vapaana-agenttina Tampa Bay Lightningiin.

– Jälkiviisana, meidän olisi varmaan pitänyt pitää hänet koko ajan. Joskus sitiä tekee päätöksiä, jotka osoittautuvat paremmiksi pelaajalle kuin seuralle. Mielestäni Filppula on todella hieno henkilö ja todella hyvä pelaaja pitkäksi aikaa, Babcock arvioi.

– Hän on aina ollut hyvä puolustussuuntaan, mutta nyt hän on tärkeä pelaaja hyvässä joukkueessa. Alivoimapelaaja ja hän on hyvä kiekon kanssa.

Detroitin puolustajakonkari Niklas Kronwall muistelee myös suomalaishyökkääjää lämmöllä. Hänkään ei ymmärtänyt suomalaishyökkääjän saamaa arvostelua.

– Tietysti asiantuntijat saavat palkkaa siitä, että heillä on mielipiteitä ja heillä on oikeus niihin. Mutta mielestäni jokainen, joka on pelannut ja etenkin hänen pelikaverinsa, tietävät kuinka paljon hän merkitsee joukkueelle tekemiensä pienten asioiden ansiosta, Kronwall sanoi.