Eksoottisen kiekkomaan hyökkääjä piipahti aikoinaan Suomessa – loistaa nyt Keski-Euroopassa hurjalla tavalla

© Kuva: Juha Tamminen

Muistatko, kun eksoottisen Unkarin maajoukkuemies Janos Hari pelasi kaudella 2013-14 HIFK:ssä ja Mestiksen HCK:ssa ainakin pisteitä tuijottamalla positiivisin ottein?

Syksyn 2013 arkistokuvassa oleva hyökkääjä painoi tuolloin helsinkiläisten sotisovassa 44 pelissä tehot 8+11=19. HCK:n paidassa kolmessa pelissä syntyi tuhoisaa jälkeä: 1+4=5.

Tuon kauden jälkeen Hari suuntasi takaisin länsinaapuriin Ruotsiin, josta hän myös Suomeen aikoinaan tuli. Nyt tie on vienyt unkarilaisen EBEL-joukkue Fehervarin paitaan.

Hari on ollut läpi kauden ällistyttävässä iskussa: Tehohyökkääjä on viimeistellyt 47 kamppailussa vakuuttavat pisteet 21+41=62. Sarjan yksi suurimmista tähdistä keikkuu kakkosena niin piste- kuin syöttöpörssissäkin.

Ex-HIFK loistaa monikansallisen EBELin nimimiesten joukossa. Lähellä pistepörssin kärkipäätä ovat mm. Suomessakin pelannut Brock Trotter, Tapparassa aikoinaan siipiään kokeillut John Hughes ja Itävallan maajoukkuemies Thomas Raffl.

Harin Unkari on kiekon pikkumaita, vaikka se on lähivuosina piipahtanut jopa MM-kisojen A-tasolla. Seuraavissa arvokisoissa se pelaa 1A-divisioonan MM-turnauksessa vapun aikaan.

EBELin kausi jatkuu perjantaina.