Jokerit kohtasi keskiviikkona KHL:n runkosarjan toiseksi viimeisessä, ja sanalla sanoen omalla tavallaan nolossa, pelissä Slovan Bratislavan. Joukkue saapui Helsinkiin läpsyttelemään ilman minkäänlaisia panoksia. Slovakialaispoppoo oli kerännyt tällä kaudella vain 33 pistettä, eikä tuo määrä kasvanut Helsingissäkään.

Ainakin pisteiden valossa sarjan huonoin joukkue otti Jokereilta kuokkaan noloin numeroin 1-7. Kaikkein kummallisimmat faktat koskivat kuitenkin vieraiden maalivahtiosastoa.

Ensinnäkään pöytäkirjaan sille ei oltu merkattu toista veskaria, kun Michal Vojvodan nimi komeili siinä yksin. Syy tähän oli se, että Liigastakin tutulla kokeneella Jakub Stepanekilla meni vati pahemman kerran nurin aiemmin ennen Jokerit-matsia.

Hän ajautui sanaharkkaan erotuomarin kanssa ja turhautunut maalivahti viskaisi lopuksi omalla mailallaan jäässä olleen mailan tuomaria jalkoihin. KHL tuomitsi Stepanekille tempusta viiden ottelun pelikiellon.

Tätä sekoamista seurasi yllättävä tapaus. Slovakialaisten kakkosveskan virkaa hoiti nimittäin hyökkääjä Casey Bailey. Hän on pelannut tällä kaudella omalla paikallaan 44 kamppailussa pistein 1+4=5. Jenkki on luutinut myös rapakon takana NHL:ssä 13 ottelussa.

Jos ei ollut kummoinen kauttansa päättelevän Slovanin panos, niin samaa voi sanoa myös Vojvodasta. Hän lahjoitti Jokerien kovaotteiselle pakki Oliver Lauridsenille kauden toisen maalin imuroituaan kaukalon toisesta päästä tulleen laukauksen sisään.

Jokerit huipentaa urakkansa runkosarjassa perjantaina valkovenäläistä Dinamo Minskiä vastaan, Slovanin osalta kausi päättyy venäläisen HK Sotshin vieraana tylysti jo tällä viikolla.