Liigan runkosarjaa ylivoimaisesti johtavan Kärppien taustalla kytee melkoinen riita.

Oululaisseuran faniryhmä Poromafia julkaisi sunnuntai-iltana tiedotteen, jossa se purkaa pettymystään seurajohtoa kohtaan.

Ryhmä kertoo tiedotteessa yrittäneensä jo vuosikausia kasvattaa Kärppien kannattajayhteisöä. Toiveissa on ollut löytää kannattajakatsomolle parempi paikka Raksilan jäähallin päädystä, sillä nykyinen kannattajakatsomo rajoittaa sen mukaan kannattajatoiminnan kasvua ja kehitystä.

Poromafia kävi yhdessä Kärppäkannattajien kanssa keskustelemassa mahdollisista muutoksista Kärppien seurajohdon kanssa, mutta neuvottelujen lopputulos oli ryhmälle paha pettymys.

Seurajohto ei tiedotteen mukaan keskustelussa lämmennyt muutoksille perustellen kantaansa taloudellisilla seikoilla. Seura ei halua tehdä sijoituksia, jotka se näkee tappiollisina. Poromafia taas haluaa vedota myös muihin seikkoihin.

– Olemme huolissamme seurakulttuurista ja hallin tunnelmasta. Ne ovat asioita, joita ei rahassa voi mitata. Kannattajajoukko haluaisi kasvaa ja luoda tunnelmaa, mutta siihen ei anneta puitteita eikä seurajohdon tukea, faniryhmä toteaa.

Talouden lisäksi Kärppien johto vetosi tiedotteen mukaan myös toivotun kannattajakatsomon paikalla jo vuosikymmeniä istuneiden kausikorttilaisten mahdolliseen muutosvastarintaan.

Poromafian mukaan muutos ei olisi negatiivinen asia nykyisille kausikorttilaisille, vaan parantuneesta tunnelmasta hyöytyisivät sen mukaan kaikki. Ryhmä aikookin edelleen jatkaa taistelua asiassa.

– Seurajohto on jättänyt huomioimatta kannattajien tahtotilan kohta 10 vuotta. Emme aio luopua ajamasta kannattajakatsomon olosuhteiden parantamista. Ryhdymme mahdollisesti lähitulevaisuudessa toimenpiteisiin, joilla haluamme tuoda ilmi kannattajakatsomon merkityksen koko ottelutapahtumalle.

PM07

@Poromafia
Tiedote ajamastamme kannattajakatsomon olosuhteiden parantamisesta. Teksti luettavissa kokonaisuudessaan myös Facebookissa.

#kärpät