Arkistokuvassa oleva ruotsalaismaalivahti Viktor Fasth koki uransa kenties suurimman nöyryytyksen keväällä 2011, kun rakas naapuri Suomi kuritti häntä legendaarisessa MM-finaalissa numeroin 6-1.

Nyt kassari on kokenut jotain vieläkin ikävämpää.

Maan iltapäivälehti Aftonbladet sekä Smålandsposten kirjoittivat järkyttävästä tapauksesta, joka koski maan Fasthia sekä hänen perhettään.

Växjön veskari sai tappouhkauksen vaimonsa puhelimeen lauantaina 3-2-voittoon päättyneen SHL:n runkosarjapelin jälkeen. Joukkue oli kaatanut HV-71:n.

– Tämä on totta, veskari vahvistaa lähteiden mukaan.

– Se ei ole sallittua missään tilanteessa. En halua kommentoida yhteydenottoa, mutta voin sanoa, että ei se mikään mukava tapaus ollut.

Uhkaavan tilanteen tultua esille HV:n urheilujohtaja Johan Hult otti yhteyttä Tre Kronorin maajoukkuetorjujaan.

– Mielestäni HV-71:n urheilupäällikkö toimi hienosti ottaessaan yhteyttä minuun. Hän sanoi, että he eivät hyväksy tapahtunutta ja, että he tarttuvat siihen.

Joukkueista Växjö on SHL:ssä viidentenä ja HV-71 heti perässä kuudentena. Kummatkin kamppailevat tiukasti suorasta puolivälieräpaikasta.

Suomalaiset mahtavat muistaa Fasthin parhaiten legendaarisesta kevään 2011 MM-finaalista, jossa Leijonat pommitti maalivahdin reikäjuustoksi numeroin 6-1.