Nashville Predatorsin tuoreen hankinta Mikael Granlundin lähipäivät ovat olleet melkoista hullunmyllyä. Viime kuun lopulla 27-vuotispäiviään viettänyt suomalainen vaihtoi Minnesota Wildin uusiin maisemiin ja lisäksi hänestä tuli isä.

Hyökkääjä palasi menneeseen NHL.comin suomenkielisellä sivustolla.

– Ovathan nämä olleet aika poikkeukselliset pari päivää, kun poika syntyi, tuli treidi ja kaikkea. Kiirettä on pitänyt, Granlund sanoi ensimmäisissä Preds-treeneissä.

Nyt ei auta muuta kuin ”mennä eteenpäin”.

– Mutta näin tämä joskus menee. Kotona kaikki voivat hyvin ja kaikki meni hienosti… Nyt pitää alkaa pelaamaan uusien kavereiden kanssa uudessa joukkueessa. On varmaan helpointa päästä eteenpäin niin, että menee vain ja pelaa. Olen tosi innoissani, kun olen nyt täällä.

NHL:ssä seitsemättä kauttaan pelaava suomalainen on tullut tutuksi nöyränä kahden suunnan pelaajana, joka on parilla viime kaudella kasvanut perusvarmaksi 60 pinnan takojaksi. Siltikin myös oma pää hoituu, ja esimerkiksi NHL:ssä 461 runkosarjapelin jälkeen tehotilasto näyttää lukemaa +32.

– Yritän tehdä kovasti töitä. Toivottavasti saan autettua ylivoimassakin. Kun hyppää askiin ja antaa kaikkensa, niin siitä se lähtee rullaamaan. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Odottavaisen oloinen on myös Predatorsin pääkäskijä Peter Laviolette.

– Huomaatte hänet varmasti. Enpä oikeastaan osaa sanoa sitä sen paremmin. Mikael on takonut pisteitä kahdella viime kaudella ja on 60 pisteen vauhdissa tälläkin kaudella. Hän on ratkaisupelaaja.

Granlundilla on ainakin suomalaisten näkökulmasta todella herkulliset lähipäivät. Predators kohtaa kahdesti juurikin hänen ex-seuransa Wildin sekä Patrik Laineen tähdittämän Winnipeg Jetsin.

LUE NHL:N TUOREIMISTA MYÖS:

On se hurjassa kunnossa! Aleksander Barkov tehokkaamaassa iskussa kuin kertaakaan koko NHL-kaudella

Edmontonin seurapomo kommentoi Jesse Puljujärven kauden päättänyttä loukkaantumista – jatkosopimus seuran toiveissa

NHL-pelaajat yksimielisiä: maailman parhaiden on päästävä olympialaisiin – ”Unelma jo lapsena”