Hyvin erikoista: KooKoo-tähti voitti pistepörssin – vastaava temppu tapahtunut viimeksi yli 30 vuotta sitten!

© Kuva: Juha Tamminen
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

KooKoo päätti Liiga -kautensa ottamalla 4-3-jatkoaikavoiton Jukureista.

Kouvolalaisjoukkueen sankariksi nousi voittomaalin iskenyt ruotsalaistähti Malte Strömwall, joka saalisti ottelussa tehot 2+0 ja varmisti samalla Liigan pistepörssin voiton 57 (30+27) tehopisteellä.

Kakkoseksi pistepörssissä jäi Strömwallin kanssa samaan pistemäärään yltänyt Kärppien Ville Leskinen, joka teki runkosarjassa yhden maalin KooKoo-hyökkääjää vähemmän. Leskisen kauden tehopistesaldo oli 29+28.

Strömwallin pistepörssin voiton tekee erikoiseksi seikka, ettei se auttanut kouvolalaisjoukkuetta kuin runkosarjan sijalle 13. Liigan viimeinen pudotuspelipaikka – kymmenes sija – jäi yhdeksän pisteen päähän.

Edellisen kerran pistepörssivoittajan joukkue ei ole edennyt pudotuspeleihin kaudella 1987-88, jolloin TPS:n leijonalegenda Esa Keskinen oli sesongin kovin pistelinko.

TPS sijoittui tuolloin runkosarjan viidenneksi, eikä selviytynyt pudotuspeleihin, joihin tuohon aikaan kelpuutettiin vain neljä runkosarjan parasta joukkuetta. Kaiken kaikkiaan joukkueita oli Liigassa tuolloin kymmenen ja otteluita pelattiin 44.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!