KooKoo päätti Liiga -kautensa ottamalla 4-3-jatkoaikavoiton Jukureista.

Kouvolalaisjoukkueen sankariksi nousi voittomaalin iskenyt ruotsalaistähti Malte Strömwall, joka saalisti ottelussa tehot 2+0 ja varmisti samalla Liigan pistepörssin voiton 57 (30+27) tehopisteellä.

Kakkoseksi pistepörssissä jäi Strömwallin kanssa samaan pistemäärään yltänyt Kärppien Ville Leskinen, joka teki runkosarjassa yhden maalin KooKoo-hyökkääjää vähemmän. Leskisen kauden tehopistesaldo oli 29+28.

Strömwallin pistepörssin voiton tekee erikoiseksi seikka, ettei se auttanut kouvolalaisjoukkuetta kuin runkosarjan sijalle 13. Liigan viimeinen pudotuspelipaikka – kymmenes sija – jäi yhdeksän pisteen päähän.

Edellisen kerran pistepörssivoittajan joukkue ei ole edennyt pudotuspeleihin kaudella 1987-88, jolloin TPS:n leijonalegenda Esa Keskinen oli sesongin kovin pistelinko.

TPS sijoittui tuolloin runkosarjan viidenneksi, eikä selviytynyt pudotuspeleihin, joihin tuohon aikaan kelpuutettiin vain neljä runkosarjan parasta joukkuetta. Kaiken kaikkiaan joukkueita oli Liigassa tuolloin kymmenen ja otteluita pelattiin 44.

#liigadata

@smliigadata
Koska tämä voi olla huomenna ajankohtainen, edellisen kerran 31 vuotta sitten runkosarjan pistepörssin on voittanut pelaaja, jonka joukkue ei jatkanut pudotuspeleissä.

#liigadata

@smliigadata
Esa Keskinen 1987-88, TPS oli viides ja tuolloin vain neljä parasta pääsi pudotuspeleihin.