Aleksander Barkov voi hyvinkin olla tulevaisuudessa kaikkien aikojen tehokkain Florida Panthers -pelaaja. Joukkueen sisäisen pistepörssin kärki on legendaarinen suomalaispelaaja Olli Jokinen. Ainakin vielä.

Barkov oli myöhään lauantai-iltana taas huimassa iskussa, kun hän saalisti 4-3-voittoon päättyneessä Los Angeles Kings -pelissä tehot 0+3=3. Joukkueensa ykkössentteri nosti kauden pistesaldon historiallisen koviin lukemiin 30+51=81.

Suomalainen on vasta kolmas pelaaja kautta Panthers-historian, joka on yltänyt 80 pinnaan yhden runkosarjakauden aikana. Aiemmin tähän ovat pystyneet Jokinen kahdesti (kausina 2005-07) ja yhtä legendaarinen venäläinen Pavel Bure (1999-01).

Se on lienee sanomattakin selvää, että Barkovin panos miellyttää Panthers-leirissä enemmän kuin paljon.

Sentterin koko uran saldo NHL:ssä ja samalla Floridan sotisovassa on 130+200=330 ja sillä irtoaa Panthersin pistepörssin viides sija. Pistekärki Jokinen takoi Panthers-urallaan tehot 188+231=419.

Barkovin kärjestä erottaa siis enää 89 pistettä. Jos tämän kauden tahti jatkuu ensi talvenkin runkosarjassa, voi kärkinimi muuttua ja kahden kärjen muodostaa suomalaispelaajat.

Aikaa sentterillä ennätyksen tekemiseen on. Suomalainen rustasi tammikuussa 2016 joukkueensa kanssa kuuden vuoden ja reilun 35 miljoonan dollarin sopimuksen. Kun tuo astui voimaan seuraavana syksynä, pitää pahvi keskushyökkääjän pantteripaidoissa kauteen 2021-22.

Floridan kaikkien aikojen pistepörssin löydät täältä.

LUE BARKOVISTA MYÖS:

Aleksander Barkov nousi todella harvalukuiseen suomalaisjoukkoon – alla uskomaton kuukausi!

Se oli siinä! Tulikuuma Aleksander Barkov rikkoi piste-ennätyksensä