KHL:stä jo pudotuspelien alussa kesälaitumille lähtenyt Jokerit tiedotti tiistaina kotisivuillaan, että hyökkääjä Mika Niemen sopimuksessa ollut optio kaudelle 2019-20 on käytetty. Maajoukkuepelaaja aloittaa helsinkiläisjoukkueessa neljännen kautensa.

Lisäksi maalivahtiosastolle on kiinnitetty lupaava Waltteri Ignatjew, jonka sopimus kattaa tulevan kauden.

Leijonien Niemi pelasi päättyneellä kaudella 54 runkosarjan ottelua tehoin 5+9=14. Neljässä pudotuspelikamppailussa tehoja ei kertynyt.

– Niemi on luotettava kahden suunnan sentteri, joka tuo joukkueeseen tärkeää erikoisosaamista ja on vahva niin kamppailuissa kuin aloituksissa. Hän on pystynyt pelaamaan vastuullisessa roolissa kansainvälisissä kaukaloissa ja on tärkeä palanen joukkuettamme myös tulevalla kaudella, Jokerien GM Jari Kurri sanoi.

– Jokerit oli mielessäni ykkösenä koko ajan, kun mietin tulevan kauden joukkuetta. Kun tuli mahdollisuus jatkaa, halusin sen ehdottomasti käyttää. Täällä saan pelata hyvien pelaajien kanssa hyvässä organisaatiossa kovaa sarjaa kovia pelaajia vastaan, Niemi puolestaan kertoi.

Ignatjew sen sijaan pelasi tällä kaudella suurimmaksi osaksi Mestiksen K-Vantaassa. Pikkumustat tarttuivat 90,2 prosentin varmuudella. Veskari voitti runkosarjan nollapelitilaston (4).

– Ignatjew on lupaava nuori maalivahti, jolla on alla vahva ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Hän täydentää tulevan kauden maalivahtikolmikkomme ja omaa paljon potentiaalia kehittyä isojakin askeleita, Kurri kuvaili.