Ilta-Sanomat kirjoitti varhain torstaina, että Liigan semifinaaleissa paraikaa pelaava Kärpät haluaa NHL-pelaaja Jesse Puljujärven, 20, joukkueeseensa ensi kaudeksi.

Suomalaishyökkääjä on Edmonton Oilersin sopimuspelaaja, mutta juhannuksen 2016 nelosvarauksen tulokassopimus loppuu kauden päätyttyä. Sen jälkeen Puljujärvi on rajoitettu vapaa agentti.

Lähteessä ei ollut esimerkiksi mitään kommentteja mistään suunnalta vahvistamaan väitettä, mutta toisaalta Puljujärven palaaminen Suomeen ei olisi sinänsä ihme. Nuorten ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei ole missään vaiheessa onnistunut lyömään NHL:ssä itseään vakituiseen kokoonpanoon.

Juhannuksen 2016 nelosvaraus on pelannut taalajäillä kaikkiaan 139 kamppailua odotettua vaisummin, tehoin 17+20=37. AHL:ssä vyölle on kertynyt 53 taiselua kohtalaisen väkevin lukemin 15+22=37.

Oilersilla on edessään merkittävät ajat suomalaisen suhteen. Jos joukkue haluaa pitää Puljujärvestä kiinni, tulee seuran tehdä hänen kanssaan työehtosopimuksen mukainen vähimmäistarjous, qualifying offer tulevana kesänä, kuten Ilta-Sanomatkin kirjoitti.

Jos Puljujärvi jatkaa joukkueessa, nousisi hänen palkkansa. Nyt se pyörii noin 830 000 dollarissa.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Miro Heiskanen teki viime yönä komeaa seurahistoriaa NHL:ssä – vastaavaan ei pystytty koskaan

On se huima tähti! Näin Miro Heiskanen kommentoi NHL-uransa ensimmäistä pudotuspeliotteluaan

Suomalaissensaatio liekeissä NHL:n pudotuspeleissä! Tulokaspakki paukutti kaksi maalia – katso osumat

Patrik Laineen piiska rankaisi välittömästi! Osui heti pudotuspeleissä – katso maali