Dallas Stars yllätti NHL:n pudotuspelien avauksessa, kun se kellisti Pekka Rinteen johtaman Nashville Predatorsin lukemin 3-2. Kuten tiedetään, kaksi maalia iskenyt Miro Heiskanen oli ottelun ”suomalaisottelun” suurimpia tähtiä.

Toki joukkueesta nousi esille muitakin tähtiä. Dallas-luotsi Jim Montgomery oli mehuissaan nuorten pelaajien esiinmarssista. Yksi esille nousseista oli Dallasin Roope Hintz.

– Se on hämmästyttävää, että ensikertalaiset olivat parhaita pelaajiamme, luotsi viittasi seuran nettisivujen jutussa suomalaisduoon ja Jason Dickinsoniin.

Vajaan vartin pelanneen Hintzin tilastoihin ei tullut merkintöjä. Ilta oli kaikkiaan perusvarma.

– Luultavasti unohdin jonkun nimen, luotsi jatkoi viitaten nuoriin pelaajinsa.

Veskarikin ylisti

Suurimman suomalaistähden tärkein tilasto, eli plusmiinussaldo näytti nollaa. Reilut 23 minuuttia luutinut Heiskanen sai myös alakerran tuelta ja turvalta, Ben Bishopilta kehut.

Heiskanen suoritti puolustustonttinsa moitteetta, vaikka hän samalla loisti hyökkäyspäässä.

– Vaikutti, että tekemisessä oli 100 pinnaa. En ole enää yllättynyt, mutta tuo on todella vaikuttavaa. Hän pelaa, kuten olisi ollut NHL:ssä 10 vuotta, 30 koppia ottanut maalivahti muotoili.

Ensimmäisestä kiinnityksestä ja kahdesta maalista huolimatta Heiskanen ei lähtenyt leijailemaan. NHL:n pudotuspelien pistepörssin kärki kommentoi iltaansa varsin tyynesti.

– Hän tekee töitä hiljaa ja tehokkaasti. Hän on tähti liigassa pitkän ajan, Bishop arveli.

LUE HEISKASESTA MYÖS:

Tiesitkö? Tämä oli Miro Heiskaselta todella kova temppu NHL:ssä – liittyi kahden legendan rinnalle

Miro Heiskanen teki viime yönä komeaa seurahistoriaa NHL:ssä – vastaavaan ei pystytty koskaan

Suomalaissensaatio liekeissä NHL:n pudotuspeleissä! Tulokaspakki paukutti kaksi maalia – katso osumat