Taalajäiden ”suomalaisjoukkue” Dallas Stars liitää NHL:ssä vahvassa myötäisessä. Se onnistui tasoittamaan pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjan St. Louisia vastaan viikonloppuna 1-1:een 4-2-voitolla. Toisessa ottelussa joukkueen yksi sankareista oli tehot 2+1 kiskonut Roope Hintz.

Lisäksi Miro Heiskasen ja Esa Lindellin tähdittämän ”suomalaisjoukkueen” leirissä on kuitenkin vieläkin kovempi yksilö.

– Pelasimme hyvin erikoistilanteissa ja loimme paljon maalipaikkoja, mutta ennen kaikkea maalivahtimme oli loistava, valmentaja Jim Montgomery hehkutti NHL:n suomenkielisen sivustonmukaan.

Blues-sarja on maalivahti Ben Bishopin näkökulmasta erityisen mielenkiintoinen. Koska veskari on tuon joukkueen varaama, vietti hän siellä alkuvuodet.

– Tämä on aika hullua, koska olin aikoinaan vain lapsi St. Louisista, joka huusi Ed Belfourin nimeä. Nyt olen jäällä, ja he huutavat minun nimeäni. En olisi koskaan uskonut nuorena pudotuspelejä katsellessa, että olisin itse pelaamassa niitä Bluesia vastaan. Tämä on aika mahtavaa. Vaikka en ajattele sitä liikaa, se on silti siistiä.

Bishopin arki on nyt raiteillaan. Jos yksilöt jatkavat nähdyllä tavalla, on Dallasissa vain taivas rajana menestyksen suhteen.

– Olen pärjännyt melko hyvin vaikeuksista huolimatta. Minut on otettu maalilta ja olen päästänyt kuusi maalia selkäni taakse. Sitä sattuu, se on pudotuspelien hienoin asia.

– Jokainen ottelu on uusi, eikä tarvitse miettiä aiempaa peliä. Joskus pelaat hyvin ja joskus huonosti. Huonojen otteiden kohdalla kaikki haluavat nostaa sinut valokeilaan. Mielestäni olen jättänyt heidät hyvin huomiotta ja keskittynyt vain seuraavaan matsiin, Bishop tuumi.