Ruotsin MM-joukkueeseen lähteneellä Loui Erikssonilla on allaan uransa vaikein NHL-kausi. 6 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva hyökkääjä iski runkosarjassa vain 29 tehopistettä.

Maajoukkueturnauksen kynnyksellä hän vieritti vastuun valmennuksen kontolle.

– On vaikeaa, kun en saa samanlaista luottamusta kuin olen saanut muilta valmentajilta urani aikana. Sillä rintamalla on vaikeaa, Eriksson sanoi.

Lausunto käynnisti saman tien siirtospekulaatiot. NHL-asiantuntija Ray Ferraro ei usko, että ruotsalaishyökkääjälle olisi tulevaisuutta Vancouver Canucksissa. Ottajia ei kuitenkaan ole jonoksi asti. Kallista sopimusta on vielä kolme vuotta jäljellä.

– En näe hänessä mitään tunnetta. Hänellä ei ole mitään energiaa pelailla ja tehdä tulosta. Kunhan pelailee, Ferraro kommentoi Erikssonia.

Ferraro arvioi, että ainoastaan Ottawa Senators voisi olla kiinnostunut Erikssonista. Joukkueella on vaikeuksia saada pelaajiensa minimipalkat kasaan. Ottawa ei kuitenkaan ottaisi ruotsalaista edes ilmaiseksi, vaan Vancouverin pitäisi antaa jotain vielä lisäksi.

Lue myös: Suomi saamassa viisi ykköskierroksen varausta NHL:ään? NHL-toimittaja listasi 100 maailman parasta nuorta kiekkoilijaa