KHL-joukkue Jokerit tiedotti perjantaina mm. Twitter-tilillään, että se on purkanut maalivahti Ryan Zapolskin (arkistokuvassa) sopimuksen pelaajan kanssa yhteisymmärryksessä.

Amerikkalaisvahti edusti kolme vuotta seuraa, johon hänellä olisi ollut sopimus myös ensi kaudeksi. Sen takia lähtö oli yllättävä.

Vahti pelasi helsinkiläisseurassa 109 runkosarjaottelua, joissa hän otti 54 voittoa ja torjui 13 nollapeliä. Amerikkalainen on jokeripaidassa KHL:ssä eniten otteluita pelannut maalivahti.

Nyt maalivahtiosastolla tapahtuu muutos myös toiseen suuntaan, kun Jokerit tarvitsee tähdelle paikkaajan. Yksi Jokereihin liitetty pelaaja on meritoitunut legenda Antti Niemi. Häntä on huhuttu Helsinkiin.

Jokerien GM Jari Kurri antoi tiedotteessa varsin perinteiset kommentit kiittäen Zapolskia.

– Haluamme kiittää Zapolskia kolmesta vuodesta seurassamme. Hän on loistava ammattilainen, joka oli tärkeä palanen joukkueellemme kolmen vuoden ajan. Toivotamme hänelle onnea tuleviin haasteisiin.

Helsingin Jokerit

@jokerithc
Jokereiden ja Ryan Zapolskin välinen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Tiedote: jokerit.com/zapolskin-sopi…

Thank you @rzapolski for all your hard work over three seasons as #Jokerit goalie and all the best in the future! #KHLfi

Torstaina Jokereista lähti tuore markkinointijohtaja Martin Mustonen. Vain pari kuukautta virassa toimineen Mustosen sopimus purettiin niin ikään yhteisymmärryksessä.