Huippukiinnitys! Kanada pestasi U20-joukkueensa peräsimeen todellisen valmentajavelhon

© Kuva: Getty Images

Kanada on kiinnittänyt tulevien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen päävalmentajakseen todella onnistuneelta kuulostavan nimen.

Team Canadaa tulevissa MM-kisoissa käskyttää nimittäin viimeiset 18 vuotta lähes yhtämittaisesti yhtä maailman parhaista junioriseuroista, London Knightsia luotsannut Dale Hunter. Mies käväisi välissä myös kokeilemassa siipiään Washington Capitalsin NHL-seuran päävalmentajana (2011-12) palaten kuitenkin jo seuraavaksi kaudeksi takaisin OHL-seuransa peräsimeen.

58-vuotias Hunter edusti komealla NHL-pelaajaurallaan Washingtonin lisäksi Quebec Nordiquesia sekä sen seuraajaa Colorado Avalanchea. Urallaan 1407 NHL-ottelua pelannut Hunter on taalakaukaloiden historian toiseksi eniten jäähyminuutteja kerännyt pelaaja 3565 minuutillaan. Miehen paita on jäädytetty Capitalsin kotiareenan kattoon. Valmentajaurallaan mies on johdattanut London Knightsin kahteen Memorial Cupin voittoon.

Tulevan vuodenvaihteen U20-kisat pelataan Tshekissä 26.12-5.1.