Pelaajien äänestyksessä Mestiksen paras pelaaja, sarjan paras hyökkääjä, paras maalintekijä, pistepörssin voittaja ja Kultainen Kypärä -palkinnon voittaja.

Liigajoukkue Lahden Pelicansiin alkavaksi kaudeksi siirtynyt Miro-Pekka Saarelainen liekehti K-Vantaan paidassa viime kaudella ällistyttävällä tavalla. Pääsarjassa aiemmin 64 ottelua tehoin 8+7=15 pelannut linko putsasi viime talven päätteeksi Mestiksessä käytännössä koko palkintopöydän.

Pelipaikaltaan hyökkääjien on vaikeaa enää saada oikein muita palkintoja. Pelaaja iski 50 runkosarjan ottelussa uskomattomat tehot 36+30=66.

– Meidän kentällä lähti heti runkosarjan alusta peli rullaamaan ja tykkäsimme pelata toistemme kanssa. Ajattelimme pelistä samalla tavalla. Saimme paljon vastuuta ja sitä kautta tulosta rupesi tulemaan, hyökkääjä mietti Pelicansin Twitter-tilin videolla.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
🎥 "Olen nyt valmiimpi kuin HIFK-aikoina. Vuosien saatossa on tullut lisäkypsyyttä ja tiedän nyt asioista enemmän." - Miro-Pekka Saarelainen

#PelicansFi #Liiga

Saarelaisen kausi oli nappisuoritus läpi talven, vaikka K-Vantaa jäi runkosarjaan.

– Ensimmäiset pelit menivät hyvin. Se kasvatti itseluottamusta. Se ei lakannut toimimasta oikeastaan missään vaiheessa.

Mestiksen läpimurto on pelannut Liigassa aiemmin HIFK:ssa ja KooKoossa. Nyt luvassa lienee uusi tuleminen ja murtautuminen myös pääsarjan huipulle?

– Totta kai. Koen, että olen nyt paljon valmiimpi, kuin mitä olin HIFK-aikoina. Olen vanhentunut ja kypsyyttä on tullut lisää, 25-vuotias hyökkääjä heitti.