NHL-kauden huipentuessa varhain torstaiaamuna Suomen aikaa pelattavaan seitsemänteen finaaliotteluun, muisteli loppuottelusarjaa tänä vuonna Viasatille paikan päällä kommentoiva Ville Nieminen Sportsnetille omia kokemuksiaan vastaavassa tilanteessa.

Colorado Avalanchen riveissä kesällä 2001 seiskapelin jälkeen mestaruutta juhlinut Nieminen oli kolme vuotta myöhemmin Calgary Flames-paidassa häviäjäjoukkueen puolella, kun Tampa Bay Lightning nappasi mestaruuden voitoin 4-3.

Kyllä, muistan sen (finaalitappion). En ollut parhaimmillani ja tiedä mitä tein silloin väärin, Nieminen totesi.

”Nemon” mukaan tilanne vain vei parhaan terän hänestä. Hän kertoo halunneensa niin kovasti onnistua ratkaisupelissä, että ajatukset pyörivät päässä ja estivät häneltä luonnollisen suorituksen.

– Ujostelin tilannetta liikaa. En ollut parhaimmillani, koska olin kiekkoromantikko. Romantisoin ja mietin liikaa seiskapeliä ja sitä, mitä tulisi tapahtumaan, kuinka kävisi ja miten itse suoriutuisin, Nieminen muistelee.

Nieminen kertoo miettävänsä kirvelevää finaalitappiota vielä tänäkin päivänä, 15 vuotta tapahtuneen jälkeen.

– Voittaminen ja häviäminen. Molemmat kuuluvat tähän tarinaan, hän toteaa.

Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välinen tämänvuotinen Stanley Cup-finaalisarja ratkeaa torstaina kello 03.00 Suomen aikaa käynnistyvässä seitsemännessä ottelussa.