Toronto Maple Leafsin 22-vuotias suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on pyörinyt viime päivät tiuhaan NHL:n siirtohuhujen keskiössä.

Miehen nykyinen seura on palkkakatto-ongelmiensa vuoksi todennäköisesti pakotettu kauppaamaan nuoren hyökkääjänsä toisaalle. Nyt esille on noussut suomalaisittain todella mielenkiintoinen skenaario, joka olisi viemässä kuopiolaista todelliseen suomalaisseuraan Carolina Hurricanesiin.

Skenaariosta tekee entistä mielenkiintoisemman se, että miehen isä Sami Kapanen pelasi hänkin aikoinaan mittavan uran Hurricanes-paidassa nousten yhdeksi seuran suosikkipelaajista. Nuorempi Kapanen otettaisiinkin seurassa varsin avosylin vastaan myös joukkueen neljän suomalaispelaajan toimesta.

NHL-toimittaja Pierre LeBrun vahvisti saaneensa tietoa Hurricanesin ja Maple Leafsin välisistä keskusteluista.

– Olen kuullut, että Carolina ja Toronto ovat keskustelleet hiljattain kaupasta, jossa Kapanen ja Connor Brown menisivät Hurricanesiin kaupassa, joka sisältäisi ainakin Brett Pescen. En usko, että Carolina haluaa luopua Pescestä tässä vaiheessa. Asia voi tietysti muuttua, LeBrun kertoo.

24-vuotias Pesce on Hurricanesin alakerralle tärkeä palanen, jonka plusmiinus-lukema oli päättyneellä kaudella koko joukkueen paras +35. Mies iski lisäksi 73 runkosarjaottelussa 29 (7+22) tehopinnaa.