Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Ilta-Sanomat uutisoi torstaina.

24-vuotias turkulainen ajoi 3. toukokuuta 81 km/h -nopeudella Turun keskustassa Linnankadulla. Tien nopeusrajoitus on 40 km/h.

Teko tapahtui perjantaina iltapäivällä, jolloin Linnankadun alueella oli paljon kevyttä liikennettä. Ristolainen ajoi Mercedes-Benz G 500 -maastoautolla.

Ristolainen oli ohittamassa toista autoa kaksikaistaisella tiellä. Suomalaistähti puolusti tekoaan vedoten lyhytkestoiseen ylinopeuteen.

Ristolainen tunnusti toimineensa teonkuvauksen mukaisesti. Hän tunnusti syyllistyneensä tekoon huolimattomuuden takia, mutta samalla hän kiisti teon tahallisuuden ja törkeän huolimattomuuden.

Käräjäoikeus näki, että teko olisi voinut aiheuttaa vakavan vaaran toisen hengelle, ja tästä syystä se katsottiin törkeäksi.

Ristolainen tuomittiin 40 päiväsakkoon, joka tarkoittaa hänen tuloillaan yhteensä 120 680 euroa. Sabresin tähtipuolustaja tienaa NHL:ssä 5,4 miljoonan dollarin kausipalkkaa.

Syyttäjä vaati Ristolaiselle myös vähintään kolmen kuukauden ajokieltoa. Päätös tähän asiaan tehdään myöhemmin.