Buffalosta pois kaupatulta superlupaukselta huolestuttava kommentti – miten käy Henri Jokiharjun?

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin ex-pelaajat ovat vihjailleet useaan otteeseen seuran heikosta ilmapiiristä ja jopa suoranaisesta ammattitaidon puutteesta.

Nyt joukkoon liittyy ruotsalaislupaus Alexander Nylander, joka kaupattiin Sabresistä Chicago Blackhawksiin. Toiseen suuntaan matkaa puolestaan yksi lupaavimmista suomalaispuolustajista, Henri Jokiharju.

Nylanderin tuoreet kommentit Sabresin kyvystä kehittää nuoria pelaajia ovatkin huolestuttavan kuuloisia Jokiharjun kannalta.

– Ajattelin nousevani NHL:ään aiemmin kuin mitä on tapahtunut, mutta nyt katson ainoastaan eteenpäin tulevaisuuteen Blackhawksin organisaatiossa. He ovat todella hyviä pelaajien kehittäjinä. He ainakin tietävät, mitä ovat tekemässä. Asiat, jotka tapahtuivat Buffalossa ja Rochesterissa (farmijoukkue), ovat nyt menneisyyttä, Nylander heitti piikin vanhan seuransa suuntaan The Athleticin toimittaja Mark Lazerukselle antamassaan haastattelussa.

21-vuotias Nylander varattiin NHL:ään vuoden 2016 varaustilaisuuden 1. kierroksen kahdeksantena pelaajana. Miehen tilille on toistaiseksi kertynyt vain 19 NHL-ottelua tehoin 3+3. Ruotsalaisen tuoreimmat kommentit kielivätkin vahvasti siitä, ettei huippulupaava hyökkääjä ole täysin tyytyväinen Sabresin tapaan kehittää nuoria pelaajiaan kohti NHL-vastuuta.