NHL:n mestarivahdille rahakas jatkosopimus – taisteli vielä vuosi sitten pelipaikasta suomalaislupauksen kanssa!

© Kuva: Getty Images

NHL:n tuore Stanley Cup -mestari St. Louis Blues on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen seuran sen historian ensimmäiseen mestaruuteen torjuneen maalivahti Jordan Binningtonin kanssa.

26-vuotias kanadalainen kuittaa sopimuksestaan mukavat 8,8 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa vasta viime kaudella taalajäillä debytoineelle maalivahdille 4,4 miljoonan dollarin vuositienestejä.

Binningtonin viime kausi oli yksi parhaista maalivahtien koko NHL-historiassa pelaamista tulokassesongeista. Joulukuun puolivälissä torjuntavastuun saanut kanadalainen nosti Bluesin NHL:n pohjilta mukaan pudotuspeleihin. Miehen rekordi oli uskomaton, 24 voittoa ja vain kuusi tappiota päästettyjen maalien keskiarvolla 1,89 ja torjuntaprosentilla 92,7.

Pudotuspeleissä joukkueensa 16 voittoon ja mestaruuteen torjunut maalivahti oli ehdolla myös kauden parhaan tulokkaan Calder-palkinnon saajaksi. Mies taisteli vielä alle vuosi sitten Bluesin organisaatiossa peliajasta suomalaisen Ville Husson kanssa. Binnington nostettiin lopulta Bluesin pelaavaan kokoonpanoon Husson oltua loukkaantuneena. Tarinan loppu on yksi NHL:n lähihistorian suurimmista tuhkimotarinoista.