Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven ympärillä pyörivät siirtohuhut saavat päivä päivältä lisää kierroksia koneeseensa.

The Athletic -lehti nostaa nyt esille skenaarion, jossa vuoden 2016 varaustilaisuuden neljäntenä varattu suomalainen kaupattaisiin toiseen albertalaisjoukkue Calgary Flamesiin vaihdossa niin ikään neljännellä varausvuorolla vuonna 2014 varattuun hyökkääjä Sam Bennettiin.

Molemmat huippulupaukset ovat epäonnistuneet toistaiseksi pahemman kerran vastaamaan korkeiden varausvuorojensa tuomiin odotuksiin. Bennett on Calgaryssä samanlaisessa tienristeyksessä verrattuna Puljujärven tilanteeseen Edmontonissa – maisemanvaihto tekisi hyvää molemmille.

Lehden mielestä molemmat pelaajat sopisivat lisäksi ominaisuuksiltaan paremmin toistensa joukkueiden pelitapoihin. 23-vuotiaalla Bennettillä on vyöllään 312 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 55+61=116. Viime kaudella 71 pelissä tehot 13+14=27 iskenyt kanukki on juuri nyt Puljujärven edellä, joskin suomalaisella uskotaan olevan enemmän potentiaalia kehittyä kaksikosta paremmaksi pelimieheksi.

Oilersin seurajohto ei ole toistaiseksi saanut siirtopyynnön agenttinsa välityksellä jättäneestä Puljujärvestä riittävän hyvää tarjousta.