Anton Lundell pääsee antamaan viikonloppuna näyttöjä myös NHL:n suuntaan, kun Nuoret Leijonat osallistuu USA:ssa pelattavaan World Junior Summer Showcase -turnaukseen.

17-vuotias Lundell on joukkueensa nuorta kaartia. Samalla hänen ympärillään on paljon kiinnostusta – nuori hyökkääjä on yksi ensi kesän potentiaalisista NHL-kärkivarauksista.

HIFK-taituri on jo nyt osoittanut olevansa Nuorten Leijonien kärkipelaajia. Se on vakuuttanut rapakon takana. NHL.com kirjoitti artikkelissaan suomalaisesta potentiaalisena huippunimenä.

– Hän on fiksu, rauhallinen, älykäs pelintekijä, joka on ällistyttävä syöttelijä. Hänellä on loistava näkemys kaukalon tapahtumista ja hän ymmärtää peliä, NHL:n kykyjenetsinnän Euroopan-toimiston johtaja Göran Stubb kehuu.

Lundell on itse kertonut esikuvikseen Aleksander Barkovin ja Pavel Datsjukin. Se näkyy nuorukaisen pelissä – juuri rauhallisuus ja monipuolisuus kaukalossa pistävät ensin silmään.

Jo nyt voi sanoa, että Liigassa on kasvamassa melkoinen huippusentteri NHL:ään.

– Hän on tasapainoinen luistelija, häntä on vaikea horjuttaa. Hän suojaa kiekkoa äärimmäisen hyvin. Sen lisäksi hän löytää ketjukavereitaan todella hyvin ruuhkankin keskeltä. Hän on kilpailija, Stubb kiteyttää.

Leijonat.com tapasi Lundellin tällä viikolla. Lue nuorukaisen erikoishaastattelu myöhemmin sivuiltamme!

LUE MYÖS: Nimekäs ryhmä valittu! Nuoret Leijonat osallistuu huipputurnaukseen – tässä uusi joukkue