RAUMA. Ässien riveissä Pitsiturnauksessa esiintynyt Valtteri Pihlajamäki ehti saada paljon aikaan yhden päivän harjoitusturnauksessa.

Liiga-seurasta pelipaikkaa koeajan kautta kärkkyvä nuorukainen oli vahvasti esillä jokaisessa Ässien ottelussa. Voimapesä taklasi, repi, riisti, onnistui maalinteossa ja tappeli.

Välillä nuorukainen otti tyhmiä jäähyjä, välillä hän sai vastustajansa kuumenemaan höpinöillään. Ainakin voi sanoa, että Pihlajamäki jätti heti jälkensä kiekkofanien muistiin.

– Mä olen intoa täynnä! Nautin tästä hommasta sen verran. Tässä on kuitenkin koko kesä venattu pelejä, joten nyt annetaan mennä, Pihlajamäki virnisti Leijonat.comille.

Pihlajamäki on tuttu nimi Ässien junioreista. Kaksi edellistä kautta sujuivat Mestiksen puolella – varsin mainioin tehoin. KeuPa HT:n riveistä mukaan tarttui myös kiekollista taitoa.

– Se oli tavoitteena Mestiksessä: kun siellä viettää pari kautta aikaa, olisi valmis Liiga-pelaajaksi. Nyt sain onneksi Ässiltä näytönpaikan ja reilun mahdollisuuden. Pitää vain käyttää se hyväksi.

Yksi turnauksen ikimuistoisimmista hetkistä nähtiin välierässä TPS:ää vastaan, kun 177-senttinen Pihlajamäki haastoi 197-senttisen Jonne Virtasen tappeluun. Ei ole sattumaa, että Ässät-patukka sai myös vastustajan kehut.

– Täytyy nostaa kaverille hattua. Hän oli tullut hakemaan itselleen pelipaikkaa. Kaverin valmentajan tuntien tämä ainakaan heikentänyt hänen osakkeitaan, Virtanen kehui TPS:n sometilillä.

Vastustajien ihon alle

Pihlajamäki kertoi jo tehtyään koeajan sisältävän sopimuksen Ässien kanssa tavoittelevansa paikkaa Porin seisomakatsomon lemmikkinä.

Se kertoo paljon nuorukaisen asenteesta: hyökkääjä tietää, ettei ole mikään poikkeuksellinen kiekkovirtuoosi. Siinä piilee kuitenkin vahvuus, varsinkin Porissa usein asennepelaajat ovat nousseet vuosien aikana kannattajien suosioon.

Irtoaako pelipaikka Liigasta juuri taklauksilla, fyysisellä pelillä ja ”trash-talkilla”?

– Ehdottomasti. Ja kyllä valmennus tietää, mitä ne musta saa. Sitä pyrin tuomaan joka ilta ja vaihto jäälle. Vastustajat eivät varmasti tykkää. Mutta se riittää, että omat tykkää.

Tuntui, että pääsit ainakin Pitsiturnauksessa heti vastustajan ihon alle?

– Heh, kovasti yritän. Ja ainakin Lukko-pelissä tuntui, että pääsin hyvin jätkien hampaisiin. Mä tykkään siitä, kun vastustaja käy kuumana. Ne saattavat ottaa tyhmiä jäähyjä – mehän siitä hyödytään, Pihlajamäki kiteyttää virne kasvoillaan.

LUE MYÖS: Tunteet kuohahtivat! Pitsiturnauksessa tapeltiin – TPS:n Jonne Virtanen otti yhteen Ässät-nuorukaisen kanssa

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo