Lahden Pelicansin vahvuuteen on liittynyt tällä viikolla uusi pelaaja.

Liiga-seura tiedottaa verkkosivuillaan, että puolustaja Jaakko Haarti harjoittelee tällä hetkellä lahtelaisjoukkueen mukana. Nuori puolustaja valittiin kuluneella kaudella sarjan A-nuorten SM-liigan parhaaksi omalla pelipaikallaan. Tulevaksi kaudeksi hänen piti siirtyä Pohjois-Amerikkaan, mutta suunnitelmat ovat nyt muuttuneet.

– Tein koulun eteen paljon hommia, jotta paikka yliopistoliigassa aukeaisi. Itselleni tuli kuitenkin yllätyksenä, kuinka ratkaisevassa roolissa koulumenestys on yliopistoliigassa myös jääkiekon suhteen. Mikäli et pääse kursseja läpi, niin et pääse pelaamaan ja niin edelleen. Tiedän, että jos haluan satsata jääkiekkoon, niin minun pitää laittaa siihen kaikki panokset, Haarti kertoo Pelicansin sivuilla.

Tulevalla kaudella Haarti pelaakin joko Pelicansissa tai lainalla esimerkiksi yhteistyöseura Peliitoissa.

– Viime kauden suoritukset A-nuorissa osoittavat, että kyseessä on huippuluokan lahjakkuus, mutta totuttelu miesten peleihin ottaa varmasti oman aikansa. Meidän tiivis Peliitat-yhteistyö on tällaisten nuorten pelaajien kohdalla erittäin arvokas, urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi.