Ruotsalainen veteraanipuolustaja Anton Strålman oli usean muun NHL-tähden tapaan enemmän kuin pettynyt taalaliigan taannoiseen päätökseen vetäytyä vuoden 2018 olympialaisista.

Florida Panthersin riveihin tulevaksi kaudeksi siirtynyt 33-vuotias Strålman kuvaileekin tunteitaan olympialaisten väliin jäämisestä kovin sanoin The Athleticille antamassaan haastattelussa.

– Jos minut ryöstetään toistamiseen omistajien toimesta, sytytän jotain palamaan. Se (NHL:n päätös) oli kova isku palleille. Olympialaiset olivat lapsena minulle suurempi tavoite kuin NHL. En edes tiennyt koko NHL:stä ennen kuin täytin kymmenen vuotta. Meillä ei yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta seurata NHL-pelejä. Näin NHL:ää ainoastaan uutisissa silloin tällöin, puolustaja lataa.

– Olympiakulta 1994 ja MM-kullat 1991 ja 1992 – niiden hetkien parissa kasvoin. Joten kun olisin luultavasti ollut lähellä olympiapaikkaa 2018, päätös oli vaikea niellä. Nyt minun on pelattava kolme vuotta lisää saadakseni uuden mahdollisuuden, konkaripakki voivottelee.

NHL ei ole vielä päättänyt osallistumisestaan vuoden 2022 olympialaisiin.