Suomalais-GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets oli kesän yksi mielenkiintoisimmista NHL-joukkueista muutamien suurien pelaajakauppojen takia. Sentteri Matt Duchene lähti pois edustettuaan seuraa vain alle puoli kautta, myös laituri Artemi Panarin siirtyi muualle parin kauden jälkeen.

Blue Jackets sen sijaan pystyi naaraamaan kokoonpanoonsa oikeastaan vain yhden tähden, eli hyökkääjä Gustav Nyquistin. Hän ei kuitenkaan ole sama asia kuin Duchene tai Panarin.

Nyquist itse kommentoi Blue Jacketsin kesän pelaajaliikehdintää NHL.comin suomenkielisellä sivustolla varsin tyynesti. Hän ei taida stressata ”tähtihankinta”-statuksesta huolimatta.

– Media tulee puhumaan lähteneistä pelaajista, mutta me haluamme todistaa, että meiltä löytyy muitakin hyviä pelaajia. Olen yksi niistä pelaajista, jotka yrittävät astua isoihin saappaisiin, ruotsalainen sanoi.

Kekäläinen puolestaan viittasi kommenteissaan muutokseen, jonka seurauksena suomalainen uskoo valoisampaan huomiseen.

– En usko, että tulleet tai lähteneet yksilöt ovat ainoa muutoksen tekijä. Uskon joukkueeseemme, minä todellakin uskon.

Panarinin ja Duchenen menettämiset saattavat kuulostaa jonkun korvaan pahalta. Muutos, eli avainpelaajien vaihtumiset tarjoavat mahdollisuuksia toisille pelaajille. Kekäläinen muistuttikin, että kyseessä on nimenomaan joukkuepeli.

Blue Jackets ylsi viime kaudella pudotuspelien 2. kierrokselle.