Mestis-mestari Imatran Ketterä antoi syyskunnostaan upean näytteen, kun joukkue yllätti Liiga-seura SaiPan perjantaina maalein 4-3.

Kotiyleisönsä edessä pelannut Ketterä järjesti isännöimässään turnauksessa heti melkoisen näytöksen. Joukkue karkasi ottelussa jo 4-1-johtoon komeiden maalien siivittämänä. Lopulta SaiPan kirivaihde riitti vain maalin päähän.

Mestis-joukkueesta maalinteossa onnistuivat Marlo Koponen, Rasmus Hämäläinen, Joel Olkkonen ja voittomaalin iskenyt SaiPa-kasvatti Sebastian Sjöholm. Voitto ei ollut joukkueen sisällä kuitenkaan valtava yllätys – ryhmästä löytyi sopivaa uhoa jo ennen isoveljen kohtaamista.

– Vielä ei ole uusi vuosi, mutta kyllä me järjestetään ilotulitus jo tänään, Ketterä-valmentaja Matias Lehtonen lupasi jo ennen peliä seuran somekanavissa.

Voiton arvoa nostaa se, ettei SaiPa ollut ottelussa lainkaan puhtaasti tusinamiehistöllä, vaikka pari kesän huippuhankintaa olivatkin sivussa. Muun muassa Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky olivat perjantaina kokonaan huilivuorossa.

SaiPan maalit iskivät Topi Piipponen, Ville Vainikainen ja Emil Oksanen. Ruotsalaisvahvistus John Persson keräsi pelissä tehot 0+2.

Ketterä pääsee kiusaamaan seuraavaksi KooKoota. Joukkueet kohtaavat Bauer-turnauksen toisena päivänä lauantaina kello 18.00. SaiPa kohtaa samana päivänä puolestaan JYPin kello 15.00 alkaen.