Mestis-joukkue KOOVEE tiedotti tiistaina kotisivuillaan, että kokenut puolustaja Mikko Pukka, 36, on tamperelaislaumaun tuorein hankinta. Pakki pelasi viime kaudella länsinaapuri Ruotsissa Björklövenin joukkueessa.

Pukka edusti tuota laumaa kaikkiaan kahden ja puolen kauden ajan. Runkosarjan 82 ottelua toivat pisteet 6+16=22, viidessä karsintapelissä tilille kertyi yksi syöttöpinna.

Aiemmin puolustaja on luutinut mm. Liigan runkosarjassa peräti 601 kamppailussa pistein 23+59=82. Uran 31 pudotuspeliottelua eivät ole tuoneet tehoja. Suodenniemeläinen on profiililtaan alakerran luotettava luuta, joka ei nimenomaan pisteillä mässäile.

Jotain Pukan uran pituudesta kertoo se fakta, että peruspakki voitti uransa ensimmäiset aikuisten SM-mitalit jo peräkkäisinä keväinä 2001 ja 2002. Kaulaan ripustettiin silloin Liigan hopeat Tapparan väreissä.

Peruspakki on lisäksi toisen lajin maailmanmestari. Pukka juhli Rullaleijonien joukkueessa rullakiekon MM-kultaa Tsekissä vuonna 2014. Suomen ja Slovakian vuoden 2015 ja 2017 kisoissa palkintokaappiin tarttuivat MM-hopeat.