Nuorten maailmanmestari Olli Juolevin viime kausi päättyi joulun 2018 alla rajuun pettymykseen. Pelit loppuivat jo hyvissä ajoin ennen kevättä polvivamman takia. Pakki pelasi Utica Cometsissa AHL:ää lopulta vain 18 ottelun verran mainioin tehoin 1+12=13.

Utican NHL-joukkue Vancouver Canucksin GM Jim Benning kertoi paikalliselle Province-lehdelle Juolevin kuntouttavan polveaan edelleen. Samalla lääkärit pitävät pelaaja kurissa varmistaen, että hän ottaa askeleita vamman vaatimalla tavalla.

– Juolevia ei heitetä suoraan tositoimiin, vaan tilannetta tutkitaan päivä kerrallaan.

Canucksin nuorten pelaajien leiri pääsee vauhtiin lauantaina, mutta tuossa tapahtumassa Juolevia ei luonnollisesti nähdä – olkoonkin, ettei toipumisessa onneksi ole tullut takapakki.

– Hän tapasi lääkärin viime viikolla. Juolevi sai hyvän arvion. Emme aio riskeerata siten, että hän kokisi takaiskuja. Juolevin pitäisi olla pelikunnossa, kun kausi alkaa, Benning lisäsi.

Pakki on Vancouverin ykköskierroksen vitosvaraus juhannukselta 2016. NHL-debyyttiään yhä odottelevan 21-vuotiaan ura ei ehkä ole ollut ihan sitä, mitä varausnumero antoi aikoinaan olettaa.