AHL-joukkue Utica Cometsissa viime kauden valtavalla tahdilla aloittaneen Olli Juolevin osalta lupaavan oloinen sesonki päättyi rajuun pettymykseen. Syyskauden 18 ottelussa peräti tehot 1+12=13 iskenyt nuorten maailmanmestari loukkasi polveaan siinä määrin, että hän alkaa olemaan vasta nyt, melkein vuoden myöhemmin pelikunnossa.

Loukkaantuminen oli Vancouver Canucksin juhannuksen 2016 ykköskierroksen viidennelle varaukselle luonnollisesti raju paikka.

– Minulla oli suuria toiveita kauden suhteen. Tiesin aloittaneeni kauden upeasti ja pelanneeni hyvää jääkiekkoa Uticassa. Toivoin tekeväni vaikutuksen Vancouveriin joulun jälkeen, Juolevi manaa The Athleticille.

– Se oli raskasta aikaa henkisesti, ehdottomasti.

21-vuotias pakki on tehnyt töitä kovasti ”monimutkaisen” polvileikkauksen jälkeen, lähde kirjoittaa. Canucksin GM Jim Benning uskoo Juoleviin – edelleen.

– Koen niin, että Olli on tulevaisuudessa meillä todella hyvä pelaaja.

– Tiedän, minkä tyyppinen pelaaja hän on ja haluaa olla vastakin.

Benning painottaa, että vaikka Juolevilla on ollut huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa, on kyseessä osaava pelaaja.

– Hän on älykäs kiekon kanssa. Hän voi olla yksi puolustuksemme kulmakivistä seuraavan kymmenen vuoden ajan. Olen aina uskonut häneen.

Nuo viime kauden pelit ovat pakille ainoat AHL:ssä, eikä NHL:ssä otteluita ole kertynyt vyölle vielä ainuttakaan. Reilu parikymppisen pakin ura ei ehkä ole lähtenyt ihan sillä tavalla liitoon, mitä vitosvaraukselta voisi uskaltaa kuvitella.

Onko pieni varausnumero antanut paineita Juoleville?

– ”Varjossa” on helpompaa olla. Mutta en todellakaan välitä varausnumerosta. Olen onnellinen Vancouverissa ja oletukseni mukaan meillä on edessä vielä hienoja asioita.

Ihmiset haluavat nähdä pelaajan NHL:ssä.

– En tosiaan seuraa sosiaalista mediaa paljoakaan, mutta tiedän, että siellä on paljon intohimoisia faneja, jotka haluavat nähdä minut pelaavan Vancouverissa. Ja juuri sitä varten minä työskentelen.

– Minulla on ollut paljon huonoa onnea. Mutta toivon, että saan olla nyt terve ja saan mahdollisuuteni.