Mikkelin Jukurit on tehnyt alkavan kauden kattavan pelaajasopimuksen latvialaisen Martiņs Dzierkalsin kanssa.

22-vuotias kiekkotaituri on kiinnostava nimi Liigaan: nuorukainen on tuttu nimi sekä KHL:stä että Latvian maajoukkueesta. Hyökkääjän nimi pyöri huhuissa jo aiemmin. Kuten Leijonat.com sunnuntaina uutisoi, kertoi latvialaismedia nuorukaisen olevan matkalla Suomeen.

Dzierkals on ollut syksyn ilman seuraa. Viime kaudella hyökkääjä pelasi KHL:ää Dinamo Riiassa. Alle tuli yhteensä 42 ottelua tehoin 5+8=18. Hänet valittiin tammikuussa 2019 kuukauden tulokkaaksi KHL-liigassa.

Latvialaisen kevät huipentui MM-kisoihin, kun nuorukainen pelasi ensimmäiset aikuisten arvokisansa. Hän on tuttu nimi myös Latvian junnumaajoukkueista.

Kotimaansa ohella Dzierkals on ehtinyt pelata Toronton farmijoukkueessa. Hän on Maple Leafsin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2015.

– Pelaajalta odotamme Liiga-tason liikettä, luonnetta, pelikäsitystä ja taitoa. Pelaajan uratausta, Riian KHL -joukkueen sisältä saamamme tiedot, Toronto Maple Leafsin kommentit sekä itse näkemämme peliesitykset yhdessä luovat odotuksen, että hän menestyy myös Liigassa, Jukurien urheilujohtajan Jukka Holtari kommentoi.