NHL-joukkueet supistavat pikkuhiljaa harjoitusryhmiään trimmatessaan kokoonpanojaan valmiiksi lokakuun alussa alkavaan kauteen.

Viime kaudella taalaliigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut, mutta heti jatkopelien ensimmäisellä kierroksella pudonnut Tampa Bay Lightning tiedotti myöhään sunnuntaina Suomen aikaa yhdeksän pelaajan harjoitusleirin päättymisestä.

Joukossa on myös suomalaishyökkääjä Otto Somppi, jonka kausi alkaa floridalaisjoukkueen farmiseura Syracuse Crunchissa.

Paikka on 21-vuotiaalle taiturille tuttu, sillä Somppi pelasi joukkueessa jo viime kaudella 27 ottelua. AHL-seurassa pelit sujuivat pisteiden valossa vaisuhkosti, sillä keskushyökkääjä summasi ainoastaan 4 (2+2) tehopistettä.

Suurempia otsikoita suomalainen sai aikaan ”farmin farmissa” ECHL:n Orlando Solar Bearsissa, jossa Somppi taiteili paljon huomiota saaneen ilmaveivimaalin. Osuma valittiin sarjan koko kauden upeimmaksi. (lue uutinen täältä)

Pikkuleijonien kevään 2016 maailmanmestari ei ole vielä debytoinut NHL:ssä.