Leijonien MM-kultajoukkueeseen Bratislavassa viime keväänä kuulunut hyökkääjä Joel Kiviranta taistelee parhaillaan paikasta NHL-seura Dallas Starsin hyökkäyksessä.

Kesällä kahden vuoden sopimuksen Starsin kanssa solminut 23-vuotias laitahyökkääjä omaa ehkä hieman yllättäenkin täysin realistiset mahdollisuudet suoraan pelipaikkaan NHL-joukkueen mukana kauden alkaessa.

Starsin päävalmentaja Jim Montgomery myöntää pakan alempien hyökkäyskentällisten osalta olevan täysin levällään. Halukkaita riittää, joskaan kukaan AHL:n ja NHL:n rajamailla olevista hyökkääjistä ei ole seurapomon mukaan toistaiseksi noussut nokkimisjärjestyksessä muiden yläpuolelle.

– Tarvitsemme pelaajan, joka tulee ja ottaa sen paikan. En ole pettynyt, mutten kovin innoissanikaan. Heidän on astuttava esiin. He ovat saaneet nyt mahdollisuutensa pelata NHL:ssä, ja heidän pitäisi olla innoissaan siitä. Toivon heidän näyttävän sen kolmessa viimeisessä harjoituspelissä, Montgomery motivoi pelaajiaan seuran nettisivuilla antamassaan haastattelussa.

Kiviranta on toistaiseksi pelannut kahdessa joukkueensa neljästä harjoituspelistä. Starsilla on edessään vielä kolme harjoituspeliä ennen NHL:n runkosarjan alkua.

LUE MYÖS: Jarmo Kekäläinen passitti suomalaispelaajan siirtolistalle – toimittaja muistuttaa GM:n sanoista: ”Hän ei pelleillyt”