NHL:n hallitseva Stanley Cup -voittaja St. Louis Blues tiedotti nettisivuillaan, että se on lähettänyt kaikkiaan 12 pelaajaa AHL-joukkue San Antonio Rampageen.

Farmista vastuuta joutuvat hakemaan muun muassa maalivahti Ville Husso ja puolustaja Niko Mikkola.

Veskarin NHL-ura ei näytä aukeavan vieläkään. 24-vuotias helsinkiläinen on torjunut pikkumustia rapakon takana jo kaudesta 2016-17 lähtien. NHL:stä kokemusta ei silti ole pelinkään vertaa.

Kiimingistä maailmalle ponnistanut kevään maailmanmestari Mikkola puolestaan debytoi rapakon takana viime kaudella. Puolustaja luuti Rampagen takalinjoilla 70 runkosarjan pelissä tehoin 2+3=5.

Toukokuussa Slovakiassa pelatut kultaiset MM-kisat olivat Mikkolalle täydellinen menestys. Maailmanmestaruus tietysti kruunasi kaiken, mutta vahva oli myös pelaajan henkilökohtainen panos: MM-kisojen 10 ottelua toivat tehot 2+3=5 tehotilaston näyttäessä lukemaa +3. Jäähyjä Mikkola ei ottanut yhden ainuttakaan.

LUE MYÖS:

No nyt on upea arvio: Aleksander Barkov äänestettiin yhdeksi NHL:n parhaista – ”Sarjassa ei todellakaan ole paljoa sellaisia asioita, joita hän ei pysty tekemään”