Kaapo Kakko ja Ville Heinonen kirjoittivat NHL-historiaa perjantaiyönä, kun Winnipeg Jets ja New York Rangers kohtaavat New Yorkissa.

Ottelu oli molempien joukkueiden ensimmäinen tällä kaudella. Samalla Heinolasta ja Kakosta tuli historian ensimmäiset 2001 syntyneet pelaajat NHL:ssä.

Englanniksi temppu on vaikuttavampi, sillä kaksikko on ensimmäinen ”21st Centuryn” pelaajat. Ajanjakso alkoi 1. tammikuuta 2001 – ja se päättyy 30. joulukuuta 2099.

2000-luvun pelaajien rynnäkkö jää NHL-historiaan muutenkin sinivalkoisena. Ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt NHL-pelaaja oli Jasperi Kotkaniemi, joka debytoi vuosi sitten Montrealissa.

Kakko ja Heinola ovat kesän varauksia. Duosta Heinola avasi pistetilinsä, kun hän syötti Jetsin toisen maalin. Kakko jäi ilman tehomerkintöjä – taitava hyökkääjä pääsi kuitenkin juhlimaan voittoa Rangersin marssiessa 6-4-voittoon.

LUE MYÖS: Legendaarinen pila! Winnipegin suomalaisyllättäjä joutui NHL-tähtien jäynän kohteeksi

Sportsnet Stats

@SNstats
#NHLJets Ville Heinola & #NYR Kaapo Kakko are set to become the first players born in the 21st Century to appear in an NHL regular season game.