Raju epäkohta taas pinnalla – liigajoukkue kupsahti nolosti piskuisen kiekkomaan porukkaa vastaan: ”Kyllä me kamppailemme sen kanssa”

© Kuva: Juha Tamminen

LAHTI. Liigan kärkikahinoihin paluuta hopeisen kevään 2012 jälkeen yrittävän Pelicansin nolo 2-4-tappio CHL:ssä valkovenäläistä Yunost Minskiä vastaan keskiviikkona todisti joukkueen suurimman heikkouden rajulla tavalla todeksi.

Jos oli Pelicans Liigassa kotona taannoin Sportia ja Ilvestä vastaan täysin lirissä, niin samaa voi sanoa keskiviikon urakastakin. Lahtelaisjoukkue alkoi pelaamaan vasta, kun vierailija oli sitä tarpeeksi herätellyt.

Kolmannessa erässä kotijoukkue repi ja raastoi 1-3-tappiotilanteesta lähtien, ja esimerkiksi laukaukset kirjattiin sille 13-4. Lahtelaiset pääsivät rummuttamaan pitkään ylivoimalla joko vieraiden jäähyjen tai maalivahti Tomi Karhusen vaihtoaitioon ottamisen myötä.

– Kyllä me kamppailemme sen kanssa, että saisimme tasapainoisen suorituksen pelin läpi. Ei pitäisi tulla liikaa ylivoimahyökkäyksiä omiin ja niin edelleen, konkaripakki Topi Jaakola myönsi kamppailun tauottua.

Kujailu konkretisoitui rajuimmin niin yksilövirheissä kuin joukkueen käsittämättömässä sohlaamisessa. Esimerkiksi tehomies ja ehdottomasti upean syksyn pelannut Juhamatti Aaltonen jakoi kiekkoa pari kertaa pelottavalla tavalla ties minne muualle kuin omille.

Lisäksi Pelicans kulutti ajoittain aikaa oman maalinsa takana uskomattoman kauan hyökkäyksiin lähtiessä.

– Oli tiedossa se, kuinka työteliäs ja hyvin puolustava joukkue on kyseessä, Jaakola sanaili Minskistä.

Keskiviikkona ainoana suomalaisjoukkueena CHL-kaukalossa olleen Pelicansin pääkäskijä Ville Nieminen otti tappion yllättävänkin rauhallisesti.

– Ei ollut meidän pelipäivä tänään. Rehellisyys ja vilpittömyys ovat teitä menestykseen. Tulosta pitää katsoa silmiin.

Jos lahtelaisjoukkue haluaa olla joskus Liigan kärkipäässä, pitää sen saada taas syksyn aikana nähty uskomaton vuoristorata loppumaan tai ainakin tasaantumaan. Esimerkiksi Liigassa se on jäänyt pisteittä vain mainittuja Ilvestä ja Sportia vastaan, jotka miehittivät voittopeliensä aikaan sarjan jumbopään sijoja.

Lahtelaiset vaikuttavat olevan vielä ajoittain liikaa pelitapansa, eli aggressiivisen ja aktiivisen hyökkäämisen vankeina. Kun se on tehotonta ja tahmeaa, ei mistään tahdo tulla mitään.

Pelicansin tie CHL:ssä meni todella vaikeaksi jatkopelejä mietittäessä. Joukkueella on jatkopaikkaan matkaa kolme pinnaa, kun jäljellä on enää yksi kierros.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.