Liigassa pudotuspelit huomioiden yhteensä 695 ottelua pelannut konkaripakki, viime kauden arkistokuvassa oleva Mikko Kuukka, 33, jatkaa uraansa eksoottisessa Iso-Britanniassa.

JYP:n takalinjoilla kaudesta 2016-17 lähtien pelanneen peruspuolustajan uusi joukkue on EIHL:ssä pelaava Sheffield Steelers. Joukkue tiedotti pelaajakaupasta kotisivuillaan.

Uuden pelaajan hankkiminen tuli tarpeeseen, sillä Pelicansista tuttu Aaron Brocklehurst sekä Aaron Johnson ja Jonas Liwing ovat kaikki telakalla. Päävalmentaja Aaron Fox sai alakertaansa juuri sitä, mitä hän halusi.

– Kuukka luistelee erittäin hyvin isoksi pelaajaksi ja hän pelaa kovaa kiekkoa. Hän on kaveri, joka tunnetaan pelaavan muiden joukkueiden parhaita vastaan. Kuukka pelaa yksinkertaista lätkää ja hän on todellinen joukkuepelaaja.

– Hän on myös erinomainen alivoimapelaamisessa.

Sheffieldiläisporukka keikkuu kymmenen joukkueen EIHL-liigassa sijalla neljä.

Hämeenkyröläislähtöinen Kuukka debytoi kotimaamme Liigassa lähes 15 vuotta sitten kaudella 2005-06. Uran 625 runkosarjapeliä ovat tuoneet pisteet 14+69=83 (+68), uran 70 pudotuspeliottelun saldo on puolestaan 2+8=10 (-25). Kuten näkyy, runkosarjan ja pudotuspelien välillä Kuukan tehotilastossa on raju ero.

Suomalaispakki on pelannut ulkomailla edellisen ja toistaiseksi ainoan kerran kausina 2003-05. Tuolloin hän edusti WHL-joukkue Red Deer Rebelsiä.