Tanskan pääsarjaottelussa 20. syyskuuta tapahtuneesta järjettömästä välikohtauksesta on nyt jaettu massiivinen pelikielto.

Fredrikshavn White Hawksin hyökkääjä Kristian Jensen tuomittiin peräti 17 ottelun pelikieltoon 23-vuotiaan Tanskan maajoukkuemiehen menetettyä täysin malttinsa vastustajan 18-vuotiasta puolustajaa kohtaan.

Episodi sai alkunsa Jensenin uhriksi joutuneen Bjerre Rasmussenin iskettyä tätä poikittaisella mailalla selkään. Tempusta tulistuneena Jensin heitti Rasmussenin jään pintaan sillä seurauksella, että puolustajan kypärä irtosi. Jensenin kurinpalautus junnuikäistä vastustajaa kohtaan ei kuitenkaan loppunut siihen, vaan mies tehosti kostotoimenpidettään iskemällä vastustajaa nyrkillä päähän. Rasmussen menetti iskun voimasta tajuntansa, kärsi luunmurtuman sekä sai aivotärähdyksen.

Jensen ei suinkaan selviä tempustaan välttämättä pelkällä pitkällä pelikiellolla. Myös Tanskan poliisi tutkii tapausta ja asia onkin nyt etenemässä paikalliseen oikeusistuimeen. Tanskan TV2:n mukaan Jenseniä uhkaa 30-40 päivän mittainen vankeustuomio, mikäli syyte menee läpi oikeudessa.

Jensenin seuran valmentajana toimii suomalainen Jari Pasanen. Pelaaja itse on pahoitellut temppuaan seuransa nettisivuilla.

Jensenin mahdollisesta vankeustuomiosta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Pelikieltoon johtanut tilanne nähtävissä alta löytyvältä videolta: