Liigan alkukauden yksi positiivisimmista yllättäjäjoukkueista on ollut Jukurit.

Päättynyt viikko toi mikkeliläisryhmälle kuitenkin kolme häviötä ja ennen keskiviikon Sport-kamppailua alla on neljän ottelun tappioputki, jonka seurauksena joukkue on pudonnut Liigan sarjataulukossa jo yhdeksänneksi.

Päävalmentaja Pekka Kangasalusta otti Jukureiden nettisivulla esiin viikon kamppailuissa toistuneen seikan, jota ei aiemmin juurikaan nähty.

– Meidän päähän syntyi sellaisia ihmeellisiä maalitilanteita, mitä ei ole aiemmissa peleissä tullut. Tuommoisia hupskeikkaa-tilanteita tulee, että siellä on ykskaks kaveri ylivoimahyökkäyksessä tai yksin läpi. Sellaiset eivät ole meille tavanomaisia. Pelaajatkin ovat olleet vähän ihmeissään, että miten sellaisia tilanteita tuli yhtäkkiä iso määrä yhteen viikkoon, kun aiemmin ei ole oikeastaan tullut, Kangasalusta hämmästelee ja jatkaa:

– Niihin on yritetty tuossa nyt löytää syitä. Perusasioiden ääreen täytyy palata. Sieltä se viisasten kivi monesti löytyy.

Jukureiden urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari näkee joukkueen tilanteen kuitenkin kaikesta huolimatta edelleen valoisana.

– Valmentajat ja pelaajat ovat tehneet hyvää työtä pelin kanssa. Neljä laadukasta viikkoa alla ja nyt yksi heikompi viikko tuohon päälle. Se on synnyttänyt jo perusodotukset omasta pelistä, että se on jämäkkää ja tasapainoista. Välillä se vain menee niin, että kaksi askelta eteen ja yksi taakse, kun katsotaan mikä tässä oli erilaista ja korjataan mahdolliset virheet, Holtari painottaa.