Mestiksessä alkaneen kauden urakkansa takellellen aloittanut Jokipojat tiedotti nettisivuillaan, että se on hankkinut pakistoonsa tutun paluumuuttaja Ville Räsäsen.

Juhannuksena 2017 NHL:ään seitsemännellä kierroksella (#197) Carolina Hurricanesin toimesta varattu puolustaja pelasi viime kaudella rapakon takana USHL:ssä, mutta nyt hän edustaa joensuulaisia loppukauden kattavalla sopimuksella.

Pahvissa on pykälä, joka mahdollistaa siirron Liigaan. Se astuu voimaan joulukuun alusta.

Viime kausi oli Jokipoikien omalle kasvatille ensimmäinen ulkomailla. Hän iski Lincoln Starsissa ja Chicago Steelissä yhteensä 56 kamppailussa tehot 1+4=5. Räsänen siirtyi sittemmin kesällä Slovakian pääsarjaan HC Banska Bystrican pelipaitaan, mutta seura ja pelaaja päättivät purkaa sopimuksen yhteisymmärryksessä.

– Koimme, että tämä on paras ratkaisu minulle, Räsänen tiivisti.

Toissa kausi puolestaan meni Liigassa Jukurien paidassa pisteittä sekä joukkueen A-nuorissa ja lainalla Mestiksessä RoKissa.

– Mukava saada Ville takaisin Joensuuhun. Ville oli itse yhteydessä ja halukas tulemaan takaisin Jokipoikiin. Me halusimme tarjota omalle kasvatille mahdollisuuden palata kotiin. Ville saapuu hyvään aikaan joukkueeseen, sillä pakistossa on kolhuja, Mehtimäki Oy:n puheenjohtaja Jarkko Immonen kertoi.

NHL-varauksen paluu Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ei taida olla mitenkään katkera pala tai takapakiksi miellettävä seikka.

– Hyvillä mielin tulen Jokipoikiin pelaamaan. Hienoa päästä takaisin kotiin ja mukava päästä pelaamaan hallissa, josta kaikki on saanut alkunsa. Alla on rikkonaisia kausia, mutta nyt kroppa on kunnossa ja odotan innolla pelaamaan pääsemistä.

Mestiksen alkukausi on ollut Jokipojille täyttä tuskaa. Joukkue on ottanut vasta yhden voiton – ja sekin oli kahden pinnan arvoinen – ja joensuulaiset ovat sarjassa viimeisinä.