Puolustaja Ville Heinolan tilanne herättää tällä hetkellä paljon keskustelua Pohjois-Amerikassa.

Vasta 18-vuotias suomalaislupaus aloitti kautensa vakuuttavasti Winnipeg Jetsin takalinjoilla, mutta kahta edellisottelua hän on seurannut katsomon puolelta. Tästä syystä spekulaatiot ovatkin kiihtyneet mahdollisen AHL-komennuksen tai Liiga-lainan suhteen.

The Hockey Writersin mukaan Jetsin GM Kevin Cheveldayoff pohtii parhaillaan, haluaako hän käyttää Heinolan tulokassopimuksen ensimmäistä vuotta jo nyt. Mikäli puolustaja pelaa tällä kaudella NHL:n puolella vain yhdeksän ottelua ottelua tai vähemmän, niin hänen tulokassopimuksensa käynnistyy vasta myöhemmin.

Toinen syy Heinolan tilanteen tarkasteluun on hänen peliaikansa. Jetsin puolustus vahvistuu pian, kun kaikki pelaajat ovat täydessä kunnossa, eikä 18-vuotiaan pelaajan kanssa ole välttämättä pakko kiirehtiä.

– Heinola voidaan lähettää Manitoba Mooseen tai Liigaan Lukon riveihin. Joukkue pyrkii saamaan Sami Nikun ja Nathan Beaulieun lähitulevaisuudessa takaisin vahvuuteensa, joten asiat eivät näytä enää niin kirkkailta Heinolan suuhteen, The Hockey Writers arvelee.

Sivusto kuitenkin muistuttaa, että asia on paljon kiinni myös suomalaisesta itsestään. Mikäli hän onkin puolustuksen parhaimmistoa illasta toiseen, niin sivuuttaminen lienee mahdotonta.