Tuskin monikaan olisi uskonut, että Dallas Starsissa hyökkäävä Roope Hintz johtaa suomalaisten sisäistä maalipörssiä NHL:ssä ylipäätään missään vaiheessa kautta.

Nyt näin kuitenkin on. Pelaaja on kiskonut jo peräti yhdeksän häkkiä vain 15 pelissä. Nuorten maailmanmestarin perustilastot näyttävät hienoja lukemia 9+1=10 (+1).

Hintz on sivunnut jo nyt yhden runkosarjakauden maaliennätystään, eli yhdeksää. Kun piste-ennätys on 9+13=22, tulee se menemään ö-mappiin hyvinkin pian. Miten ihmeellä moinen liekehdintä on mahdollista?

– Kyse on nopeudesta, joka on tässä liigassa avainasia. Roope pystyy räjähtävyydellään tekemään sekä tilaa ketjukavereilleen että repimään vastustajien puolustusryhmitelmää moneen suuntaan, Dallas Starsin päävalmentaja Jim Montgomery näki NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Starsin kesän 2015 kakkoskierroksella nappaama pelaaja osaa tehdä maaleja ties minkälaisella tavalla. Esimerkiksi jo tässä vaiheessa kautta Hintz on osunut niin tasakentällisin kuin yli- ja alivoimillakin.

– Hintzin laukaukset eivät ole maalivahdeille mitään helppoja paloja. Kuti on usein painava ja tulee suoraan liikkeestä. Lisäksi Roope osaa käyttää tehokkaasti kehoaan kulmissa, jonka ansiosta hän voittaa paljon kaksinkamppailuja, tähtipaitojen päävalmentaja jatkoi.

Suomalaistykin liekehdintä on siinä mielessä upea asia, että Stars räpeltää suhteellisen syvällä. Se on omassa divisioonassaan viidentenä, ja kauden 15 pelistä on kertynyt vain viisi suoraa voittoa.

– Roope on ollut yksi joukkueemme suurimmista tekijöistä, ja olen iloinen hänen tämän hetken vireestään, ruotsalaispakki John Klingberg totesi.

Toisaalta joukkueen risukasaan on alkanut paistamaan aurinko. Viidessä edellisessä koitoksessa tähtipaidat ovat juhlineet voittoa neljästi.

– Toki silloin tällöin tulee virheitä, mutta olemme oppineet niistä. Olemme joukkue, jolla on vielä paljon näytettävää. Uskon, että pystymme pitämään tiiviin viisikkopelaamisen jatkossakin ykkösasiana, ruotsalaispuolustaja summasi.

Dallas jatkaa kauden urakkaansa ensi yönä ottelulla Montreal Canadiensia vastaan.

LUE MYÖS:

Yle Puhe: NHL:ssä pelaava tähti Rasmus Ristolainen lyttäsi surkean TPS:n – ”Tekisi mieli sanoa, että en olisi seurannut”