Liigan alkukaudella varsin pirteästi esiintynyt Jukurit ponnisti maajoukkuetauolle viime viikon tiukan kolmen pelin myötä. Kaikki ottelut venyivät ylitöiksi, sillä joukkue otti TPS:ltä ja Ässiltä kaksi pinnaa voittolaukauksien jälkeen, yhden pisteen se puolestaan sai Lukolta voittolaukaustappiolla.

Viikko oli Jukureille taatusti raskas, ja sen ohjelmaa leimasi uskomaton erikoisuus. Savolaissoturit pelasivat keskiviikkona Turussa ja perjantaina Raumalla loogisella länsirannikon kiertueella, kunnes eteen tuli melkoinen erikoisuus. Ässät-peli pelattiin lauantaina Mikkelissä.

Vielä kummallisemman seikan tästä teki se, että patapaidat luutivat edellisenä päivänä, eli perjantaina kotona. Pori on lähellä Jukurien perjantaista pelipaikkaa Raumaa.

– Minua itseäni kummastuttaa se, että pelasimme eilen Raumalla ja Ässät Porissa, niin miksi me ajamme sitten peräkanaa tänne lauantaina pelaamaan vastakkain? Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta heitti kieltämättä ihan osuvasti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Yksi ja ainoa selitys voi olla se, etteivät liigajoukkueet totutusti pelaa kotiotteluita peräkkäisinä päivinä, eivätkä vastaavasti kolmen pelin vierasreissut ole yleisiä. Niitäkin voisi ehkä nykypäivänä kokeilla.

– Miksi emme mene siihen 25-30 minuutin päähän Poriin ja säästämme hiilijalanjälkeä, vai mitä se onkaan tänä päivänä, Kangasalusta virnisteli.

Ässistä matkustamisen takia mahdolliseen bensan loppumiseen suhtauduttiin eri tavalla.

– En tuommoiseen lähde, kun ei tässä voi miettiä sitä, että loppuuko se vai ei. Ei meillä jaksaminen ollut motto tai teema, päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Joukkueet lähtivät maajoukkuetauolle peräkkäisiltä sijoilta 10 ja 11 siten, että Ässät keikkui Jukureita pykälää ylempänä.