Naisleijonien luottopakki Ronja Savolainen myöntää, että Ruotsin huipputurnauksen peruminen harmittaa.

Suomen piti matkata maajoukkuetauolla Luulajaan, jossa joukkue olisi kohdannut kovissa harjoituspeleissä muun muassa USA:n ja Kanadan tähtiniput. Ruotsi kuitenkin perui turnauksen kiekkoliiton ja pelaajien välisen kiistan takia.

Sen myötä Naisleijonat joutui vaihtamaan lennosta suunnitelmia – nyt joukkue matkaa Venäjälle harjoitusturnaukseen, josta irtosi onneksi paikka neuvottelemalla.

– Kyllä se harmittaa todella paljon. Olisi ollut hauska saada selville, missä hekin menevät tällä hetkellä. Ja he näkisivät, missä me mennään. Mutta saadaan nyt näitä muita pelejä, toivotaan, että saadaan MM-kisojen alla harjoituspelejä alle myös heitä vastaan, Savolainen summaa Leijonat.comin haastattelussa.

Ruotsissa pelaajat ja liitto löysivät lopulta sovun – kiusallisen pitkän väännön jälkeen. Itsekin maan pääsarjassa pelaava Savolainen myöntää, että tilanteen seuraaminen vierestä ei ollut aina helppoa.

– Joukkuekavereita ehti harmittaa kyllä, sen huomasi. Ja kun kiistassa kesti niin kauan, sitä ehti jo miettiä, kiinnostaako heitä (kiekkopomoja) ollenkaan. Mutta hyvä, että sopu löytyi. Ja nyt tilanne on paljon parempi.

Ronja Savolainen

@Ronjasavolaine1
One dab for the WIN WIN 🙊

Ville Järvinen

@vjaervinen

Tuuletukset naurattavat somessa

Savolainen ei silti kauaa mökötä pelien vaihtumisen takia. Mikä ei yllätä: huippupakki on noussut viime vuosina sekä Luulajassa että Naisleijonissa joukkueen ilopillereiden joukkoon.

Erityisesti tänä syksynä sosiaalisessa mediassa on levinnyt useita hauskoja maalituuletuksia, joita hyökkääjä on keksinyt peleihin. Eri tempaukset muistuttavat, ettei jääkiekkoa tarvitse ottaa aina haudanvakavasti – kyse on myös viihteestä.

Somehiteiksi nousseet huvittavat tuuletukset taitavat olla tavaramerkkisi?

– Heh. Meillä on hauskoja tavaramerkkejä tiettyjen pelaajien kanssa. Ne ovat mukavasti levinneet. Mutta se on kiva juttu – niistä tulee aina mukava rento tunnelma.

Kuinka paljon tuuletuksia on suunniteltu tai treenattu harjoituksissa?

– Kyllä niitä tulee aina mietittyä. Jos joku tekee hienon maalin, siihen keksitään joku tuuletus. Ja sitten päätetään, että ”kokeillaan tuota pelissä”. Niitä on tullut tuota kautta keksittyä ja tehtyä, Savolainen virnistää.

Nähdäänkö Savolaisen tuuletuksia myös Naisleijonien matkassa? Se selviää viikonloppuna, kun joukkue kohtaa Venäjän, Tshekin, Sveitsin ja Saksan neljän päivän sisällä.

– Saadaan neljä ottelua neljään päivään. Mukava päästä pelaamaan taas maajoukkueen kanssa ja iskeä leijonapaita päälle, Savolainen tunnelmoi.

Ronja Savolainen

@Ronjasavolaine1
We didn’t like that monkey

Ville Järvinen

@vjaervinen
Näin se apina viskataan selästä ala Hiirikoski ja Savolainen. #naisleijonat #sdhl

Katso koko haastattelu tästä: