”Repivät luistimia raivona pois jaloistaan” – Colorado syvällä NHL:ssä, Mikko Rantasen ja toisen supertähden putoaminen todistivat karun epäkohdan

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

NHL:n suomalaistykki Mikko Rantanen on pelannut Colorado Avalanchessa edellisen kerran viime kuussa, 21. lokakuuta. Koska poissa on myös ketjukaveri Gabriel Landeskog jo toista viikkoa, on Avs vajonnut syvälle. Kahden palasen loukkaantumiset ovat osoittaneet joukkueen todellisen murheenkryynin todeksi.

Avalanchen alkukauden liito loppui kuin kananlento loukkaantumisten takia, sillä pelaajien ollessa sivussa joukkue ei ole juhlinut voittoa kertaakaan. Colorado on ottanut viidestä edellisestä pelistä yhden pinnan ja maalierokin näyttää karuja lukemia 7-18.

Ennen tätä taaperrusta Avs oli saalistanut NHL:n alkukauden kymmenestä ensimmäisestä ottelusta komeasti lähes maksimit, eli 17 pistettä. Kaiken lisäksi Rantanen on jollain ihmeen tavalla edelleen Coloradon toiseksi paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies.

Ei lienee ole liioiteltua, jos joukkueen toteaa olevan liikaa yhden ketjun varassa. Viimeeksi Colorado onnistui häviämään alkukauden floppijoukkue Dallas Starsille, joka tosin on viime aikoina ollut nousuliidossa.

– Pidin tietyistä jutuista, joita kuulin vaihtoaitiossa, mutta emme kyenneet suorittamaan riittävällä tasolla. Pelissämme on paljon sellaisia asioita, joista en pidä. Hyviäkin juttuja kyllä, mutta ei riittävästi, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Tunnelma joukkueen leirissä oli Dallas-pelin jälkeen kaikin puolin apea. Joukkueen hyvin tunteva toimittaja Adrian Dater valotti asiaa Colorado Hockey Now -sivustolle.

– Pelaajat tuijottivat pukukopin mattoa pitkään. He repivät luistimia raivona pois jaloistaan. Ketkään eivät puhuneet keskenään.

Jutussa mainitut tilastoseikat eivät ole sattumaa, kun otanta on kahdesta kolmeen viikkoa. Avsin räpeltäminen alkoi heti, kun Rantanen ja hänen ruotsalainen ketjukaveri putosivat telakalle.

– Me kaikki tiedämme, miksi asiat lähtivät menemään sivuraiteille. Colorado menetti kaksi tähtihyökkääjää. Se on iso menetys, Dater analysoi.

Pelaajistossakin on manattu viime aikojen otteita.

– Juuri tällä hetkellä emme todellakaan pelaa parasta jääkiekkoamme. Emme vain kykene löytämään keinoja voittaa, hyökkääjä Andre Burakovsky sadatteli.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS