Missä Winnipegin suomalaisensensaatio jatkaa pelejään? Leijonien Raimo Helmisellä selkeä näkemys

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen ei yllättänyt suomalaispakki Ville Heinolan farmikomennuksesta.

Vaikka nuori pakki ehti olla alkukaudesta jopa Winnipeg Jetsin alakerran parhaimmistoa, passitti NHL-seura suomalaisen farmiin. Taustalla on kiekkolupauksen pitkän tähtäimen kehitys – Jets ei halua kiirehtiä nuoren pakin kanssa.

Helminen uskoo, että taustalla on yksinertainen syy. Kahdeksan pelin jälkeen seuraava ottelu olisi käynnistänyt tulokassopimuksen.

– Selvä asia on, etteivät he ota sitä sopimusta käyttöön. Eivät he häntä muuten olisi farmiin pistäneet, Helminen kuittaa Leijonat.comille.

– En tiedä, pelaako loppukauden farmissa vai lähteekö vielä Lukkoon. Se selviää varmasti lähipäivinä.

”Ei merta edemmäs kalaan”

Nuorten Leijonien valmentaja uskoo, ettei pakkia nähdä enää loppukaudesta NHL:ssä. Se voisi tarkoittaa maajoukkueella todella kovaa vahvistusta tuleviin MM-kisoihin. Liigasta ja usein jopa AHL:stä on lähetetty pelaajia nuorten arvokisoihin.

– Kyllä sitä on päivittäin seurattu. Mielenkiintoista nähdä, mitä siellä nyt tapahtuu, Helminen pohtii.

Heinola ei ole ainoa ikänsä puolesta Nuorten Leijonien matkaan mahtuva vahvistus. Helminen ei kuitenkaan turhia kuikuile ainakaan vielä rapakon taakse.

Mikäli vahvistuksia tulee, tilanne mietitään vasta myöhemmin.

– Ei ole mitään uutta. Se selviää sitten. Nyt tehdään joukkuetta näistä pelaajista. Ei kannata mennä merta edemmäs kalaan. Kalat tulevat, jos ovat tullakseen.

Nuorten Leijonien matka jatkuu perjantaina kotiturnauksessa, kun joukkue kohtaa Venäjän. Ottelu alkaa Hartwall Arenalla kello 16.30.

LUE MYÖS: Nuoret Leijonat hyökkää kovalla kokoonpanolla Venäjän kimppuun – katso ottelu ilmaiseksi

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.